>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українці здобули ще три медалі на чемпіонаті світу з боротьби в Лас-Вегасі

"Золото" отримала Оксана Гергель, а бронзовими призерами стали Василь Шуптар і Павло Олійник.

Українці здобули ще три медалі на чемпіонаті світу з боротьби в Лас-Вегасі
Фото: wrestlingua.com

Українська спортсменка Оксана Гергель завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу з боротьби, який відбувався у Лас-Вегасі (США), передає Інтерфакс-Україна.

Українка стала чемпіонкою світу серед жінок у ваговій категорії до 60 кг.

У фіналі Оксана Гергель здобула перемогу над Тсеремчімед Сухіє з Монголії (10:7), яка отримала "срібло". Бронзові нагороди отримали американка Лі Евелін Джеймс і Джанан Манолова з Болгарії.

У ніч проти суботи бронзовими призерами стали борці вільного стилю львів'янин Василь Шуптар і Павло Олійник з Хмельницького, повідомляє Укрінформ.

Шуптар посів третє місце у ваговій категорії до 61 кг, здолавши у сутичці за "бронзу" Байранга Байранга з Індії.

Чемпіон Європи та бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року Олійник (97 кг), поступившись у першому поєдинку майбутньому чемпіону світу американцеві Кайлу Снайдеру, провів три переможні сутички з Радославом Бараном з Польщі, венесуельцем Хосе Діасом Робертті і Аббасом Тахані з Ірану, здобувши до того ж олімпійську ліцензію.

У суботу борці розіграють заключні чотири комплекти нагород. Україну представлять Микола Айвазян з Київщини (57 кг), одесит Семен Радулов (70 кг), Олег Захаревич з Донецька (74 кг) і харків'янин Ален Засєєв (125 кг).

Нагадаємо, збірна України з греко-римської боротьби здобула на нинішньому чемпіонаті світу 4 медалі: 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзові. В активі жіночої команди - 3 нагороди: 1 "золото" і 2 "бронзи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram