>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бубка виступив проти відсторонення російських легкоатлетів від Олімпіади-2016

Українець визнав покривання допінгу владою недостатнім приводом

Бубка виступив проти відсторонення російських легкоатлетів від Олімпіади-2016
Фото: EPA/UPG

Перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) українець Сергій Бубка виступив проти відсторонення російських легкоатлетів від Олімпіади 2016 року.

Про це він сказав у коментарі сайту Міжнародної асоціації спортивної преси.

Бубка вважає, що така реакція - узагальнена, рішення слід ухвалювати про кожного легкоатлета окремо, вважає він.

Нагадаємо, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі в усіх міжнародних змаганнях, у тому числі від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Комісія в понеділок презентувала доповідь, що ґрунтується на результатах власного розслідування. Комісія WADA дійшла висновку, що маніпуляції з допінг-пробами російських легкоатлетів відбувалися за розпорядженням міністра спорту Росії Віталія Мутка. З доповіді випливає, що Мутко «видавав прямі вказівки на маніпуляції з деякими зразками».

Також у доповіді йдеться, що ФСБ Росії покривала системне застосування допінгу російськими спортсменами. ФСБ допускала «пряме залякування і втручання» в роботу акредитованої у WADA антидопінгової лабораторії в Москві. Спецслужба погрожувала не тільки співробітникам лабораторії, а й членам їхніх сімей, йдеться у звіті.

Приводом для розслідування комісії WADA став фільм німецького каналу ARD та публікації британської газети The Sunday Times про те, що майже 80% проб, узятих у російських медалістів великих турнірів з 2001-го по 2012 рік, давали привід для підозр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram