>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чистих від допінгу російських легкоатлетів пустять на Олімпіаду

Росія пообіцяла звільнити всіх причетних до скандалу

Чистих від допінгу російських легкоатлетів пустять на Олімпіаду
Фото: rusathletics.com

Чистих від допінгу російських легкоатлетів пустять на Олімпіаду 2016 року, яка пройде в Ріо-де-Жанейро.

Для цього Олімпійський комітет Росії пообіцяв відсторонити від спорту всіх офіційних осіб, чиновників, тренерів та спеціалістів, причетних до допінгового скандалу. Усі спортсмени, які вживали допінг, будуть покарані відповідно до міжнародних антидопінгових правил.

Про це йдеться в повідомленні ОКР за підсумками зустрічі президента комітету Олександра Жукова і президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха.

"Ми впевнені, що запропоновані ОКР ініціативи, за участю відповідальних міжнародних організацій - ВАДА і ІААФ - якнайшвидше забезпечать відповідність усіх залучених спортивних структур міжнародним нормам і правилам, і чисті від допінгу російські спортсмени візьмуть участь в Олімпійських Іграх", - заявив Бах.

Нагадаємо, в п'ятницю рада Світової асоціації легкоатлетичних федерації IAAF прийняла рішення про тимчасове відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) від міжнародних змагань у зв'язку з підтасуваннями допінг-проб.

Скандал навколо ВФЛА і Російського антидопінгового агентства (РОСАДА) розгорівся в листопаді після доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства WADA, яке звинуватило російські спортивні організації і владу в узгоджених підтасуваннях допінг-проб. У документі йдеться, що позитивні допінг-проби легкоатлетів були знищені в московській лабораторії за участю Міністерства спорту Росії і ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram