>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого голову МОК

Олімпійське керівництво підтримає українських спортсменів грошима

Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого голову МОК
Петр Порошенко наградил главу МОК Томаса Баха
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Президент Петро Порошенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня голову Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха, який перебуває в Києві з візитом.

Про це інформує сайт голови держави.

"За значний особистий внесок у розвиток спорту та популяризацію олімпійського руху в Україні постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Томаса Баха - президента Міжнародного олімпійського комітету", - йдеться в президентському указі.

Порошенко на зустрічі відзначив важливу роль МОК в утвердженні миру, безпеки і стабільності у світі. Президент також поінформував голову МОК, що українські олімпійці отримали 103 олімпійські ліцензії і готуються до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться у 2016 році.

Голова України висловив підтримку МОК в боротьбі з допінгом у спорті.

Своєю чергою, Бах повідомив про надання 40 стипендій українським спортсменам для поліпшення умов їхнього тренування і запевнив у намірі МОК і надалі підтримувати українських атлетів. "Ми це робимо, бо хочемо побачити сильну українську команду в Ріо-де-Жанейро", - сказав голова МОК.

Нагадаємо, українські спортсмени - претенденти на високі результати на майбутніх Олімпійських Іграх в Ріо-де- Жанейро, будуть отримувати стипендії від Національного олімпійського комітету. Потенційним чемпіонам обіцяно по $300 щомісяця до 31 серпня 2016 року. У заповітний список потрапили 32 спортсмени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram