>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністи в "Різдвяних перегонах" фінішували п'ятими

Переможцями перегонів зірок стала французька пара

Українські біатлоністи в "Різдвяних перегонах" фінішували п'ятими

Переможці минулорічних "Різдвяних перегонів" українські біатлоністи Валентина Семеренко і Сергій Семенов в німецькому Гельзенкірхені зуміли фінішувати лише п'ятими, хоча до останніх рубежів могли претендувати як мінімум на призову трійку.

Про це повідомляється на офіційному сайті Федерації біатлону України.

Переможцями "Різдвяної гонки зірок" стала найзоряніша пара змагань: віце-лідер Кубка світу в жінок Марі Дорен Абер і кращий в чоловічому заліку впродовж п'яти останніх сезонів, включаючи поточний, Мартен Фуркад. Незважаючи на далеку від ідеальної стрілянину, французи були набагато швидшими за суперників на дистанції. Фуркад виграв Різдвяну гонку з третьої спроби.

На 13 секунд від переможців відстав чеський дует Габріела Соукалова - Онджей Моравець, третіми фінішували німецькі біатлоністи Ванесса Хінц - Симон Шемпп.

Організатори шоу-гонки впровадили нововведення - між мас-стартом і персьютом була усього лиш 10-хвилинна перерва. Можливо, саме брак відновлення впливав на те, що багато спортсменів допускали чималу кількість помилок у стрільбі, особливо наприкінці гонки переслідування. На жаль, сім разів невдача на вогневих рубежах спіткала і українську пару.

Нагадаємо, "Різдвяна гонка" - щорічне комерційне змагання з біатлону, що проходить у Гельзенкірхені з 2002 року. У 2014 році представники України Валентина Семеренко і Сергій Семенов виграли перегони. Роком раніше Олена Підгрушна і Андрій Дериземля посіли 2-е місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram