>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міжнародна федерація плавання запідозрила росіян у вживанні допінгу

FINA особливо ретельно стежить за дотриманням антидопінгових правил російськими плавцями

Міжнародна федерація плавання запідозрила росіян у вживанні допінгу
Допинг
Фото: ligaevropy.com

Директор Міжнародної федерації плавання (FINA) Корнел Маркулеску заявив, що двох-трьох російських спортсменів підозрюють у застосуванні допінгу.

Про це повідомляє Swimvortex.com.

Чиновник не уточнив, про які водні види спорту йде мова, і не назвав імен атлетів. За його словами, FINA особливо ретельно стежить за дотриманням антидопінгових правил російськими плавцями.

9 листопада незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) опублікувала доповідь про систематичне вживання заборонених препаратів російськими легкоатлетами. 13 листопада Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) призупинила членство Росії в організації на невизначений термін.

Після цього IAAF повідомила про створення інспекційної комісії, яка оцінюватиме перебіг реформування Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА). Перші результати її роботи буде оприлюднено на засіданні ради IAAF у Великобританії на початку березня. Російські спортсмени зараз не можуть виступати на міжнародних змаганнях, в тому числі на Олімпійських іграх 2016 року, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня.

У травні 2014 року призера Олімпійських ігор і багаторазову чемпіонку світу плавчиню Юлію Єфімову дискваліфікували на півтора року за застосування заборонених препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram