>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Німеччині показали новий фільм про допінг у російському спорті

Росія далі порушує антидопінгові правила.

У Німеччині показали новий фільм про допінг у російському спорті
Фото: ligaevropy.com

Німецький медіа-холдинг ARD показав новий фільм про допінг у російській легкій атлетиці. З нього випливає, що Росія далі порушує антидопінгові правила.

Фільм "Секретна справа про допінг: російський маневр відволікання", що став третьою частиною розслідування ARD, присвяченого допінговим проблемам у російській легкій атлетиці, вийшов в ефір увечері в неділю, 6 березня, повідомляє DW.

Цього разу героями 30-хвилинного фільму стали виконувачка обов'язків генерального директора Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Анна Анцеліович, а також тренери Юрій Гордєєв і Володимир Мохнєв.

ARD звинувачує Анцеліович зокрема в тому, що вона домовлялася зі спортсменами про час візиту для взяття проби. Як докази телеканал подає нібито запис її розмови з однією зі спортсменок, з якої випливає, що Анцеліович попереджає її, що проби візьмуть наступного тижня.

Тренер Володимир Мохнєв, довічно відсторонений IAAF від роботи за допінг-афери, продовжує тренувати спортсменів у російській глибинці. Показано також, як інший наставник Юрій Гордєєв підробляє продажем допінг-препаратів.

IAAF у своїй заяві зазначило, що вивчить факти, викладені в новому документальному фільмі, і буде обговорювати їх з російською стороною.

Нагадаємо, перший фільм з викриттями допінгових порушень у російській легкій атлетиці ARD випустив у грудні 2014 року. У ньому стверджувалося, що російські легкоатлети систематично вживають допінг. У ньому взяли участь бігунка Юлія Степанова і її чоловік, колишній співробітник російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов.

Пізніше ARD показав другий фільм, який обвинувачує російських спортсменів у вживанні допінгу. У стрічці називали імена легкоатлеток, які нібито приймають заборонені препарати

Факти, викладені у фільмах, спровокували розслідування WADA. У листопаді минулого року WADA за підсумками розслідування оприлюднила доповідь, у якій звинуватила Міністерство спорту Росії і ФСБ у втручанні в роботу акредитованої антидопінгової лабораторії, яка розташована в Москві. За даними WADA, наприкінці 2014 року в лабораторії знищили 1417 допінг-проб перед перевіркою.

Після публікації доповіді агентства російських легкоатлетів усунули від усіх змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram