>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Західні ЗМІ закликали виключити Росію з учасників Олімпіади-2016

"Коли на кону національний престиж і гігантська винагорода, у держав і спортсменів з'являються потужні стимули до обману"

Західні ЗМІ закликали виключити Росію з учасників Олімпіади-2016
Фото: EPA/UPG

Одна з провідних американських газет Chicago Tribune вийшла з редакційною статтею із закликом не допустити участі російських спортсменів в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ця заборона стане серйозним ударом по Росії й особливо по Кремлю, який відчуває насолоду, перебуваючи в центрі міжнародної уваги", - йдеться в статті.

Ставки, на думку газети, дуже високі: це і захист тих спортсменів, які змагається чесно, це і сигнал тим, хто використовує допінг про те, що такі дії матимуть наслідки, це і нагадування Росії про те, що їй не домогтися такого бажаного міжнародного визнання за допомогою брехні.

Провідна канадська газета The Globe and Mail також переймається питанням: чи потрібно виключити Росію з числа учасників літньої Олімпіади в Ріо?

"Відповідь - так. Хоча заборона на участь усієї делегації була б несправедливою. Лучники і яхтсмени не повинні розплачуватися за гріхи свого уряду щодо інших видів спорту. Коли на кону національний престиж і гігантська винагорода, у держав і спортсменів з'являються потужні стимули до обману. Жорсткі санкції можуть бути найкращою зброєю, але вони рідко використовувалися", - наголошують у редакційній статті газети.

Схожі матеріали стали реакцією на публікацію в газеті The New York Times інтерв'ю з Григорієм Родченковим, колишнім директором антидопінгової лабораторії, яка тестує російських спортсменів. За його словами, вони широко використовували допінг під час Олімпіади в Сочі, але результати тестів фальсифікували завдяки спеціальній системі, створеній за участю ФСБ РФ.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від Олімпіади в Ріо за систематичні порушення, пов'язані із застосуванням допінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram