>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК схвалив рішення про дискваліфікацію російських легкоатлетів

Легкоатлетичні заходи світового рівня, які повинні були пройти в Росії, скасували

МОК схвалив рішення про дискваліфікацію російських легкоатлетів
Елена Исинбаева не сможет принять участие в четвертой для себя Олимпиаде
Фото: newssportblog.ru

Міжнародний олімпійський комітет схвалив рішення Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) про дискваліфикацію російських легкоатлетів.

У заяві, яку оприлюднено на сайті комітету в суботу, йдеться, що "МОК підтримує та схвалює тверду позицію IAAF у боротьбі з допінгом".

"Рішення про допуск спортсменів на міжнародні змагання, в тому числі і на Олімпійські ігри, - відповідальність міжнародних федерацій відповідних видів спорту", - йдеться у заяві.

У вівторок, 21 червня, на саміті МОК розглядатимуть ситуацію зі становищем країн, у яких національна антидопінгова організація була визнана WADA неспроможною через неефективність. Йдеться про Росію і РУСАДА.

Нагадаємо, 17 червня IAAF відмовився відновити членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), в результаті чого російські легкоатлети будуть змушені пропустити Олімпіаду в серпні.

Відсторонення російської збірної пов'язано з допінговим скандалом, який розпочався в грудні 2014 року, коли німецький телеканал ARD почав документальний серіал про допінг у спорті. У першій же частині кілька відомих російських атлетів відкрито або під час зйомок прихованою камерою заявили, що Мінспорту РФ покриває прийом допінгу в Росії.

Протягом наступних місяців німці випустили ще низку серій. В одній з них говорилося, наприклад, що Володимир Путін міг особисто залагоджувати допінгові справи на міжнародному рівні, а співробітники фсб, можливо, причетні до махінацій з допінг-пробами на Олімпіаді у Сочі.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) після виходу в ефір першої частини німецького фільму вирішило перевірити викладені у ньому дані. У листопаді 2015 року WADA завершило власне розслідування щодо Росії. У підсумковій доповіді організація в цілому погодилася з висновками журналістів. У WADA заявили, що у Росії тренери змушували атлетів приймати допінг, в РУСАДА масово знищували тести, міжнародним легкоатлетичним функціонерам пропонувалися хабарі, а російські силовики сприяли заміні тестів.

IAAF невдовзі відсторонила російських спортсменів від участі у міжнародних змаганнях. Легкоатлетичні заходи світового рівня, які мали пройти в Росії, скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram