>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

IAAF відмовилася приймати скарги російських легкоатлетів

Російським спортсменам доведеться звертатися безпосередньо до Спортивного арбітражного суду.

IAAF відмовилася приймати скарги російських легкоатлетів
Фото: ligaevropy.com

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовилася приймати апеляційну скаргу від російських легкоатлетів на відсторонення від міжнародних змагань.

Про це повідомив у своєму "Твіттері" журналіст CNN Алекс Томас.

За словами Томаса, в асоціації вирішили, що російські спортсмени, незважаючи на рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК), повинні звертатися безпосередньо до Спортивного арбітражного суду (CAS).

Раніше МОК підтримав рішення IAAF заборонити російським легкоатлетам, які причетні до допінгового скандалу, виступати на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Однак при цьому організація не стала забороняти всім російським спортсменам брати участь в іграх, оскільки на це в неї немає повноважень.

17 червня IAAF вирішила не відновлювати членство російської організації. Тоді російські легкоатлети опинилися під загрозою відсторонення від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Раніше у вівторок, 21 червня, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) підтримав рішення IAAF про відсторонення російських легкоатлетів від Ігор у Ріо, прийняте 17 червня. Вердикт МОК при цьому має рекомендаційний характер. Голова комітету Томас Бах також заявив, що не викриті у вживанні допінгу легкоатлети зможуть поїхати в Ріо і виступити там під російським прапором, пройшовши відповідні тести на допінг у акредитованих лабораторіях.

Дискваліфікація російської збірної пов'язана з допінгових скандалом, який розпочався в грудні 2014 року, коли німецький телеканал ARD почав документальний серіал про допінг у спорті. У першій же частині декілька відомих російських атлетів відкрито або під час зйомок прихованою камерою заявили, що Мінспорту РФ покриває прийом допінгу в Росії.

Упродовж наступних місяців німці випустили ще низку серій. В одній із них йшлося, наприклад, що Володимир Путін міг особисто залагоджувати допінгові справи на міжнародному рівні, а співробітники ФСБ, можливо, причетні до махінацій з допінг-пробами на Олімпіаді в Сочі.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) після виходу в ефір першої частини німецького фільму вирішило перевірити викладені в ньому дані. У листопаді 2015 року WADA завершило власне розслідування щодо Росії. У підсумковій доповіді організація в цілому погодилася з висновками журналістів. У WADA заявили, що в Росії тренери змушували атлетів приймати допінг, у РУСАДА масово знищували тести, міжнародним легкоатлетичним функціонерам пропонувалися хабарі, а російські силовики сприяли заміні тестів.

IAAF незабаром відсторонила російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях. Легкоатлетичні заходи світового рівня, які повинні були пройти в Росії, скасували.

Нагадаємо, напередодні WADA почала перевірки російських і китайських плавців на допінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram