>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Справу про допінг відкрито щодо Паралімпійського комітету Росії

Міжнародному паралімпійському комітету надані імена 35 російських паралімпійців, що згадуються в доповіді WADA.

Справу про допінг відкрито щодо Паралімпійського комітету Росії

Міжнародний паралімпійський комітет почав дисциплінарне розслідування стосовно російського паралімпійського комітету в зв'язку з публікацією доповіді Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) про допінг, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Комісія всесвітнього антидопінгового агентства вже надала комітету імена 35 російських паралімпійців, які згадуються в доповіді WADA.

Про рішення щодо участі російської збірної в Паралімпійських іграх 2016 року стане відомо в перших числах серпня.

Нагадаємо, що на початку цього тижня було оприлюднено звіт з розслідування, яке було проведено на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Воно показало, що Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ  вдавалися до прямої підміни пробірок зі сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, що попалися, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

За підсумками доповіді WADA офіційно закликало всі спортивні організації виключити російських атлетів з усіх змагань, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram