>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК вирішив не усувати збірну Росії від Олімпіади

Рішення прийматимуть федерації з видів спорту.

МОК вирішив не усувати збірну Росії від Олімпіади
Архив
Фото: EPA/UPG

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив не відстороняти збірну Росії від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Виконком МОК ухвалив, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації, повідомляють на сайті МОК.

Нагадаємо, що на початку цього тижня було оприлюднено звіт про розслідування, яке провели на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Воно показало, що Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудував систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок із сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовували методику приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, яких викрили, приймали на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

За підсумками доповіді WADA офіційно закликала всі спортивні організації виключити російських атлетів з усіх змагань, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram