>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Національна федерація подала позов про заборону чемпіонату України з американського футболу

Чиновники обурилися тим, що команди їх ігнорують

Національна федерація подала позов про заборону чемпіонату України з американського футболу
Фото: ulafua.com

Національна федерація американського футболу України (НФАФУ) вирішила через суд заборонити проведення чемпіонату України, організованого командами без її участі.

Про це йдеться в ухвалі господарського суду Києва, де розглядається відповідний позов.

У 2016 році всі футбольні команди розірвали відносини з НФАФУ через незгоду з її політикою і створили альтернативну організацію - Українську лігу американського футболу. Вона складається з трьох дивізіонів, які успішно проводять змагання без участі національної федерації. Однак НФАФУ заявляє, що Ліга та інші громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості не мають права використовувати словосполучення "чемпіонат України", й у зв'язку з цим просить заборонити їй проводити офіційні спортивні заходи з американського футболу на території країни.

Міністерство молоді та спорту підтримало доводи НФАФУ. "Міністерство 07.07.2016 подало суду відзив на позовну заяву, в якому фактично підтримало доводи позивача", - сказано в судовому реєстрі.

Розрив команд із НФАФУ пояснюється бездіяльністю федерації. "Національна федерація американського футболу України не дала нічого для розвитку, а навпаки намагалася загнати команди в абсурдні рамки існування. Бездіяльність, відсутність комунікацій з командами, порожні обіцянки і бездарна взаємодія з потенційними партнерами та спонсорами - це все призвело до припинення існування національної збірної з американського футболу, розвалу суддівської реформи, до відсутності мотивації у гравців, як наслідок - передчасного закінчення ігрової кар'єри багатьох талановитих юнаків, втрати довіри гравців і наших численних уболівальників", - повідомляється на сайті УЛАФ.

У зв'язку з цим півтора десятка команд у січні 2016 року вирішили створити власну організацію, яка організувала власний чемпіонат без спортивних функціонерів. У ньому беруть участь 18 українських команд і одна з найсильніших білоруських.

НФАФУ очолює депутат Київської міської ради від фракції "Єдність" Павло Тесленко.

Нагадаємо, останній чемпіонат під егідою НФАФУ виграли "Лісоруби" з Ужгорода.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram