>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Байдарочниці угледіли провину міністра спорту в четвертому місці на Олімпіаді

Спортсменкам нав'язали партнера.

Байдарочниці угледіли провину міністра спорту в четвертому місці на Олімпіаді
Игорь Жданов

Члени олімпійської збірної України з веслування на байдарках Світлана Ахадова, Інна Грищун і Анастасія Тодорова заявили, що міністр спорту Ігор Жданов нав'язав їм четвертого партнера. Це, на їхню думку, стало причиною лише четвертого місця на Олімпіаді.

В інтерв'ю виданню Sport.ua дівчата поскаржилися, що в олімпійський рік звільнили тренера їхньої четвірки Олексія Семикіна, а замість загребної Марії Кічасової, з якою вони виступали успішно, в команду ввели загребну Марію Повх.

"Жданов нам сказав: "Або ви погоджуєтеся на той склад "четвірки", який ми пропонуємо вам, або ви взагалі не поїдете на Олімпійські ігри", - заявила Інна Грищун.

Чиновники Мінспорту шантажували спортсменок, змушуючи погодитися виступити разом із Повх, оскільки в іншому разі припишуть їм допінг, заявила Анастасія Тодорова.

Нагадаємо, українська збірна посіла на Олімпіаді в Бразилії 31-шу позицію, здобувши 11 медалей - дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові. Це антирекорд виступів України на Олімпіаді.

Голова Одеської області Михайло Саакашвілі назвав результати "катастрофічними" і закликав Жданова піти у відставку. Міністр спорту парирував звинуваченнями Саакашвілі в тому, що він не розвиває спорт у своїй області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram