>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Ріо-де-Жанейро стартували Паралімпійські ігри

Протягом 11 днів будуть розіграні 528 комплектів медалей у 22 видах спорту.

На стадіоні "Маракана" в Ріо-де-Жанейро офіційно розпочалися Літні Паралімпійські ігри - 2016, які пройдуть з 7 по 18 вересня.

Про це повідомляє Бі-бі-сі

За 11 днів на Іграх розіграють 528 комплектів медалей у 22 видах спорту. У змаганнях візьмуть участь понад 4 тис. спортсменів із майже 160 країн. 

Серед учасників немає збірної Росії, яка була відсторонена від участі в Паралімпіаді через допінговий скандал. Після рішення про відсторонення білоруська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття. Однак, як повідомляли російські ЗМІ, МПК безпосередньо заборонив білорусам це робити, заявивши, що таку поведінку буде розцінено як політичний жест.

Попри заборону, один зі спортсменів збірної Білорусі все-таки вийшов із російським прапором. У МПК заявили, що вже розслідують цей інцидент, після чого буде ухвалено рішення про дисциплінарні заходи.

Нагадаємо, від України на Іграх виступлять 172 спортсмени, які візьмуть участь у 14 видах спорту: веслуванні, сидячому волейболі, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі серед спортсменів з наслідками ДЦП, велоспорті, параканое, голболі.

Українська збірна - одна з найсильніших у світі. У Пекіні й Лондоні вона стала четвертою в загальному заліку, завоювавши відповідно 24 і 32 золоті медалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram