>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хакери заявили, що Надаль і Фара вживали допінг із дозволу WADA

Всього в оприлюднених у мережі документах згадані 26 спортсменів з 10 країн.

Хакери заявили, що Надаль і Фара вживали допінг із дозволу WADA
Фото: EPA/UPG

Група хакерів Fancy Bear на своєму сайті виклала чергову порцію документів, імовірно викрадених з серверів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA ). Як і попередні опубліковані групою дані, документи стосуються санкціонованого використання спортсменами препаратів зі списку заборонених речовин WADA .

В опублікованих хакерами документах згадується перший в історії Британії 3-разовий олімпійський чемпіон Мо Фара. В одному з документів йдеться, що в 2008 році (рік Олімпіади в Пекіні) стаєру було надано дозвіл на використання речовини триамцинолон, повідомляє ВВС.

Ще один спортсмен, згаданий у витоку, - іспанський тенісист Рафаель Надаль. Як вказується в документах, у 2009 році він отримав схвалення WADA на використання речовини бетаметазон.

Всього в документах згадані 26 спортсменів з 10 країн, в основному європейські, а також із Бурунді та Аргентини.

Раніше хакери вже тричі викладали у мережу документи, в яких містяться імена спортсменів, яким у WADA і національних федераціях дозволили приймати препарати зі списку заборонених.

WADA звинувачує у зломі хакерів з Росії. Глава агентства Олів'є Нігглі заявив, що не сумнівається, що цей злом - відповідь на опубліковану WADA доповідь про застосування допінгу російськими спортсменами.

Раніше 13 вересня російські хакери оприлюднили конфіденційну інформацію чотирьох видатних американських спортсменів, які змагалися на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Опубліковані дані містять інформацію про "несприятливі результати аналізу" (AAFS) спортсменів, що означає використання препаратів, які входять до забороненого списку WADA. В той же час це не означає порушення антидопінгових правил організації, якщо вживання медикаментів можна пояснити медичними показаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram