>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Борисполі зустріли прибулих з Ріо українських паралімпійців

Привітати спортсменів прийшли кілька сотень людей.

У терміналі F аеропорту "Бориспіль" урочисто зустріли українських спортсменів - призерів Паралімпійських ігор-2016, які сьогодні вночі прибули до Києва з Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua. Кілька сотень людей прийшли зустрічати спортсменів із квітами, синьо-жовтими кульками і плакатами. Серед них - спортсмени Максим Веракса, Денис Силантьєв, журналісти, ведучі, музиканти, а також міністр спорту Ігор Жданов і президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич.

"Ви довели, що ви найкращі у світі і дякую вам за те, що ви зробили для нашої країни", - сказав Жданов. Він також повідомив, що спортсменам вже переказали призові гроші і запевнив, що у 2018 році премії для паралімпійців будуть на такому самому рівні, як і для спортсменів олімпійської збірної.

"Виплатили по тому максимуму, який закладений у нашому бюджеті, можете перевірити ваші картки", - сказав міністр.

Присутні заспівали гімн України. Паралімпійці розповіли, що присвятили свою перемогу бійцям АТО, які захищають суверенітет України, декотрі з них повертаються додому з інвалідністю.

Нагадаємо, Українська збірна - одна з найсильніших у світі. У Ріо вона стала третьою в загальному заліку зі 117 медалями (41 золота, 37 срібних і 39 бронзових).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram