>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маррея по-царськи зустріли в місті, де 16 років тому ледь не вбили

Тріумфатор Олімпіади та US Open відвідав рідний Данблейн.

Маррея по-царськи зустріли в місті, де 16 років тому ледь не вбили
Фото: www.eurosport.ru

Тисячі жителів шотландського міста Данблейн вийшли в неділю на вулиці, щоб вітати Енді Маррея - чемпіона Олімпійських ігор-2012 і переможця Відкритого чемпіонату США.

Третя ракетка світу не зміг взяти участь в шотландському параді олімпійців та паралімпійців. Замість цього для 25-річного тенісиста було влаштовано персональний прийом в рідному місті, повідомляє РИА "Новости".

Зломити ентузіазм публіки не зміг навіть дощ, що почався за годину до старту заходу. Сам Енді проїхав вулицями міста, роздаючи незліченну кількість автографів, а потім відвідав юнацький тенісний клуб, де починалася його кар'єра. Там тенісист поспілкувався з молодими спортсменами.

"Все сьогодні склалося просто неймовірно, люди так доброзичливо і тепло мене приймали", - зізнався Маррей журналістам. Він також повідомив, що довго не міг повірити і звикнути до чемпіонських титулів, до яких він так довго йшов, зупиняючись щоразу за крок від перемоги.

Згадали в цей день в Данблейні і про історію, яка серйозно змінила долі покоління Енді. 13 березня 1996 безробітний Томас Хемілтон розстріляв з двох пістолетів "Браунінг" та двох револьверів "Сміт-енд-Вессон" шістнадцять учнів і одного вчителя початкової школи в Данблейні, а потім наклав на себе руки. Маррей був учнем цієї школи і перебував у будівлі під час нападу, але не постраждав від пострілів.

У понеділок шотландець повернеться в британську столицю, де стане гостем Лондонського тижня моди, потім він зі своєю подругою поїде на відпочинок. А потім йому належить серія турнірів в Азії та участь у підсумковому турнірі року в Лондоні в листопаді.

Маррей став першим британцем більш ніж за 100 років, що виграв олімпійський тенісний турнір, і першим за 76 років британським переможцем турніру "Великого Шолома" в чоловічому одиночному розряді. Він також є єдиним британським олімпійцем, який удостоївся на честь своєї перемоги установки не однієї, а двох позолочених поштових скриньок - в шотландському Данблейні та англійському Вімблдоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram