>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український тенісист створив сенсацію у Стокгольмі

Сергій Стаховський лише вдруге за останні 35 турнірів зміг пробитися у третє коло змагань.

Український тенісист створив сенсацію у Стокгольмі
Фото: EPA/UPG

Ба більше, українець (92-й у світі) обіграв не якогось слабачка, а Фелісіано Лопеса (34-й), який ще недавно входив у ТОП-20 світового рейтингу.

Але Стаховського попередні заслуги опонента не вразили. Сергій виграв у двох сетах - 7:6 (7:5), 7:5. При цьому Лопес став чи не "найбільш можновладною жертвою" Сергія. Раніше цього сезону українець лише раз зміг обіграти тенісиста, рейтинг якого був вищим. Це трапилося на "Ролан Гаррос", де Стахо у п'яти сетах засмутив свого співвітчизника Олександра Долгополова (19-го на той момент).

До слова, про Долгополова. Олександр (21-й у світі і перший сіяний на Кубку Кремля) вкотре схибив, програвши стартовий матч 116-й ракетці світу французові Роже-Васселіну. Олександр мав чотири матчболи, але щоразу щось заважало йому довести матч до перемоги. Француз виграв у трьох партіях - 6:3, 5:7, 7:6 (8:6).

Додамо, що Стаховський у чвертьфіналі турніру в Стокгольмі зіграє або з першою ракеткою змагань французом Тсонгою, або з японцем Го Cоєдою. Цьогоріч три поспіль перемоги в основній сітці турнірів Стахо ще не здобував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram