>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер програв у залі вперше з 2010 р.

Роджер не зміг виграти свій 77-й титул у кар'єрі.

Федерер програв у залі вперше з 2010 р.
Фото: EPA/UPG

У фіналі турніру Серії 500 в Базелі Хуан Мартін Дель Потро (8-й у світі) обіграв Роджера Федерера (поки ще 1-й). Дель Потро в цьому сезоні знадобилося сім зустрічей, щоби все-таки зламати Федерера – 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3).

Швейцарця не врятували навіть 18 ейсів (суперник зробив лише 10). Зазначимо, що Федерер не завжди був ідеальний у розіграшах (вирішальне очко він програв, відправивши м'яч у невеликий аут), а його опонентові допомагала забійна подача і впевнена гра на добиванні, коли Федереру таки вдавалося перебити м'яч на зворотну половину корту.

У швейцарця було 5 брейк-поінтів, жоден з яких він не використав, аргентинець мав дві спроби, одна з яких стала вдалою. Федерер міг виграти, але, за великим рахунком, не напрацював на це.

За попередніми прогнозами LB.ua, ця поразка дорого відгукнеться Роджеру. Якщо раніше він би втратив звання першої ракетки світу навіть у разі власної перемоги на Мастерсі в Парижі та виходу Джоковича у фінал, то тепер сербові достатньо пробитися в півфінал.

І це при тому, що сам Федерер не виглядає свіжим для перемоги на кортах Берсі. А якщо врахувати, що в Роджера сітка - як під замовлення (Бердих, Маррей, Джокович), то Великий може сміливо готувати своє вже третє повернення на тенісний трон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram