>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок Девіса: Україні трапився "прохідний" суперник

Із Бельгією ми гратимемо вдома

Кубок Девіса: Україні трапився "прохідний" суперник
Сергей Стаховский
Фото: EPA/UPG

У вівторок у Лондоні відбулося жеребкування плей-оф Світової групи Кубка Девіса. Збірна України вдома зіграє з Бельгією. Матч пройде 12-14 вересня.

Капітан нашої команди Михайло Філіма вважає, що Україні пощастило із жеребом.

"Нам трохи пощастило. Бельгія і Хорватія були найбажанішими командами. Якби трапилася Іспанії чи Сербія, то було б складно. Щодо Бельгії, то навіть якщо в неї буде найсильніший склад, збірна України має всі шанси, щоб виграти. Тим паче, що ми граємо вдома.

Де відбудеться матч? Наразі ми ще не визначилися із цим. Будемо обговорювати з гравцями, аналізувати... Це теж складне питання. Спираючись на такий фактор, як "щасливе місто", то, безумовно, для нас дуже добрий Дніпропетровськ, невдалим, напевно, є місто Одеса. Але спершу нам треба визначитися, буде це зал чи вулиця. Кубок Девіса має критерії розмірів кортів із забігами. Ось, наприклад, розмірів кортів із забігами для Першої групи достатньо 36х18, а можливо, що для плей-оф Світової групи розміри повинні бути 40х20. Зараз будемо уточнювати ці важливі нюанси і вирішуватимемо. Якщо це дійсно так, то тоді Дніпропетровськ і Черкаси автоматично відпадають, оскільки там забіги 36х18. Узагалі стільки різних нюансів зараз доведеться враховувати...

Долгополов? Я з ним спілкувався, і не виключено, що у вересні він буде грати за збірну. У нас немає ніяких скандалів, просто він зараз більше сконцентрувався на індивідуальних турнірах і піднявся в рейтингу. А до вересня є час, і, сподіваюся, що і я як капітан, і керівництво федерації зробимо все можливе, щоб Сашко грав за збірну", - цитує Філіму Xsport. Нагадаємо, рік тому Україну на цій самій стадії розбила збірна Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram