>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер переламав хребет "останньому росіянину" в 3-му колі "Ролан Гаррос"

Турсунов не подужав гуж

Федерер переламав хребет "останньому росіянину" в 3-му колі "Ролан Гаррос"
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (4-й у світі) продовжив успішний виступ на ґрунтовому "Шоломі". У 3-му колі швейцарцю протистояв останній російський тенісист - Дмитро Турсунов (32-й), котрий "вижив".

Формально, Великий отримав найпростішого суперника на цій стадії, адже навіть останній сіяний - Андреас Сеппі - на ґрунті буде небезпечніший за росіянина.

Але в результаті Турсунов чинив гідний опір Великому. У першому сеті Федерер схилив шальки терезів на свою користь лише в 12-му геймі. Швейцарець міг повторити номер у другій партії, але Турсунов відіграв потрійний сетбол, а на тай-брейку на втрату подачі відповів двома брейками.

З наполегливої боротьби почалася і третя партія. Але Федерер, розгубивши три брейк-пойнти, вдруге за матч взяв таки подачу суперника.

У п'ятому геймі четвертої партії швейцарець спочатку отримав потрійний брейк-пойнт, потім мав ще чотири брейкові м'ячі, але в результаті дозволив Турсунову врятуватися. Втім, вже в 7-й геймі Роджер зробив фатальний для суперника брейк.

А закінчив матч Великий свідомим віннером у лінію! У підсумку - 7:5, 6:7 (7:9), 6:2, 6:4 на користь Федерера. Матч тривав 3 години 9 хвилин. Рахунок в особистому протистоянні став 5:0.

Наступним суперником швейцарця стане горішок міцніше - Ернест Гулбіс (17-й), який легко розібрався з Радеком Штепанеком - 6:3, 6:2, 7:5.

У 1/8 фіналу також пробився Новак Джокович (2-й), який у чотирьох сетах переграв Марина Чилича (26-й) - 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram