>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Новим тренером Стаховського став француз

Фабріс - "приголомшлива людина"

Новим тренером Стаховського став француз
Фото: EPA/UPG

Сергій Стаховський у Twitter назвав ім'я свого нового наставника. Ним став відомий у минулому французький тенісист Фабріс Санторо, який завершив свою професійну кар'єру 2010 року.

"Він був неймовірним і неповторним гравцем, а також є приголомшливою людиною", - написав Стаховський.

Фабріс Санторо народився 9 грудня 1972 року на острові Таїті. Професійну кар'єру розпочав у 1989 році. За час виступів завоював 6 титулів АТР в одиночному розряді і 24 - в парному, заробивши при цьому понад $10 мільйонів призових.

Кращим досягненням Санторо на турнірах "Великого шолома" в одиночному розряді є вихід у чвертьфінал Australian Open в 2006 році, коли він поступився аргентинцеві Давиду Налбандяну. Також Фабріс дійшов до чвертьфіналу олімпійського турніру 1992 року в Барселоні.

У серпні 2001 року француз був сімнадцятою ракеткою світу.

У кінці 2009 року Санторо оголосив про те, що йде з тенісу, однак у наступному сезоні повернувся і виступив на Australian Open-2010, після чого остаточно завершив свою 21-річну професійну кар'єру. Нині він проживає зі своєю сім'єю в Женеві (Швейцарія).

Фабріс регулярно бере участь у різних виставкових турнірах, а також у змаганнях ветеранського Туру АТР.

Додамо, що Стаховський цього року завдяки успішному виступу на ряді "челенджерів" зміг нарешті відірватися від "зони вильоту" з ТОП-100 і завершив рік на 58-му рядку рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram