>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українки отримали суперниць у першому раунді Australian Open

У третьому раунді на Світоліну чекатиме непереможна Серена Вільямс

Українки отримали суперниць у першому раунді Australian Open
Элина Свитолина
Фото: EPA/UPG

Відбулося жеребкування турнірної сітки першого в цьому році турніру Великого шолома - Australian Open.

Перша ракетка України Еліна Світоліна (26-та ракетка турніру) в першому раунді зустрінеться зі словачкою Яною Чепеловою (56-та у світовому рейтингу). Рахунок особистих зустрічей 2-1 на користь українки. Останню зустріч - торік у Нью-Хейвені виграла харків'янка з рахунком 6-3 6-3.

У разі перемоги Еліна у другому раунді зіграє з переможницею пари Олівія Роговська (Австралія) - Ніколь Гіббс (США). У третьому раунді турніру переможниця цього раунду може потрапити на першу ракетку світу Серену Вільямс. У першому раунді американка зустрінеться з Елісон ван Уйтванк з Бельгії, і в другому колі переможниця цієї пари зіграє з найсильнішою з пари Віра Звонарьова - кваліфаєр. У цю чверть потрапила і Каролін Возняцкі (8) - в першому колі вона зіграє з американкою Тейлор Таунсенд, а в другому виходить на переможницю матчу між Вікторією Азаренко (яка вигравала турнір два рази за останні три роки, але цього разу не потрапила в посів) і Слоун Стівенс.

Лесі Цуренко, яка розмістилася у другій чверті "сітки", дісталася 19-річна американка Медісон Кіс (33-тя ракетка світу). Цуренко і Кіс зустрічалися раніше лише 1 раз: у 2013 році на траві Бірмінгема у впертій боротьбі перемогу здобула американка: 3-6 6-3 7-6 (3). У другому раунді переможниця цієї дуелі зустрінеться з тріумфатором пари Івон Месбергер (Австрія) - Кейсі Деллаква (29-та ракетка, Австралія).

Топ-сіяними у другій чверті стали Петра Квітова (4, в першому колі зіграє з кваліфаєром) і Агнешка Радванська (6, в першому колі зустрінеться з японкою Курумі Нара).

У третій чверті найвищі номери посіву у Ани Іванович (5), яка в першому раунді зіграє з кваліфаєром і Сімони Халеп (3), яка стартує зустріччю з італійкою Карін Кнапп.

Марія Шарапова (2) в першому раунді зустрінеться з кваліфаєром. Крім Марії в нижню чверть сітки потрапила Ежені Бушар (Канада, 7), яка в першому колі зіграє з Анною-Лєною Фрідсам (Німеччина).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram