>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ваврінка на AusOpen повторив подвиг Федерера

Стен на тай-брейку відігрався з рахунку 0:5

Ваврінка на AusOpen повторив подвиг Федерера
Роджер уже не один
Фото: EPA/UPG

Тріумфатор минулорічного Відкритого чемпіонату Австралії в 1/8 фіналу наразився на запеклий спротив в особі Гільєрмо Гарсії-Лопеса (37-й у світі).

У чотирьох сетах Ваврінка (4-й) примудрився допустити відразу 61 невимушену помилку (суперник - 32). Не дивно, що на тай-брейку четвертого сету Стен поступався 0:5. Своє перше очко він також узяв ударом "на межі" - на льоту влучив під саму лінію.

Але Гарсія-Лопес однаково дістався до матчболу. Причому відразу до чотирьох. Втім, починаючи з рахунку 6:2, у Гільєрмо почалися якісь внутрішні сумніви, і він програв 5 очок поспіль. Ваврінка вийшов подавати на матч і - двічі не подав. Після цього двічі втратив свою подачу вже іспанець. І тут Ваврінка вирішив, що з нього досить комедії. У підсумку - 7:6 (7:2), 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).

Цікаво, що в лютому 2012 року в матчі проти Хуана Мартіна Дель Потро схожий тай-брейк врятував друг Стена - Роджер Федерер. Швейцарець також "горів" 0:5 і 2:6, але в підсумку виграв тай - 8:6.

Додамо, що у чвертьфіналі "Шолома" на Ваврінку чекає нелегке випробування у вигляді Кеї Нішикорі, який зламав Давида Феррера - тричі по 6:3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram