>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер став тріумфатором Стамбула, вигравши тай-брейк "невротиків"

Швейцарець вистраждав титул

Федерер став тріумфатором Стамбула, вигравши тай-брейк "невротиків"
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (2-й у світі) став першим переможцем новенького турніру Серії 250 у Стамбулі.

У фіналі швейцарський тенісист у двох партіях здолав уругвайця Пабло Куеваса (23-й). При цьому перемогу у другому сеті Великому довелося буквально видирати.

Федерер, "брейконувши" у сьомому геймі, почав смалити і для початку з першого ж брейк-поїнта віддав свою подачу - 4:4. Після цього швейцарець профукав потрійний брейк-поїнт, програвши п'ять очок поспіль. Надалі суперники без особливих проблем брали свої подачі.

А тай-брейк не залишив байдужим нікого. Федерер двічі не зміг подати на матч - за рахунку 6:4 і 7:6. Понад те, Роджер двічі поспіль програвав обидві (!) свої подачі, і сетболи з'являлися вже у Куеваса. Втім, уругваєць своїми шансами також не скористався. За фактом після рахунку 6:6 суперники цілих вісім разів поспіль програвали свою подачу. Вакханалію припинив Федерер, який виграв три очки поспіль. У підсумку - 6:3, 7:6 (13:11).

Для швейцарця титул у Стамбулі став третім у сезоні і 85-м у кар'єрі.

Наступного тижня Федерер зіграє на Мастерсі в Мадриді, де буде першим сіяним. Втім, враховуючи, як непросто Роджеру далися майже всі матчі на берегах Босфору, дуже складно зрозуміти, чи варто вважати його фаворитом іспанського Мастерса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram