>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стаховський виграв великий челленджер, відігравши сім матчболів

Українець забезпечив собі основну сітку Вімблдона.

Стаховський виграв великий челленджер, відігравши сім матчболів
Фото: EPA/UPG

Український тенісист Сергій Стаховський, помінявши  ґрунтовий сезон в Європі на азіатські челленджери на харді, з третьої спроби виграв турнір, причому зробив він це, відігравши сім матчболів у суперника.

У фіналі челленджера в Сеулі з призовим фондом 100 тисяч доларів Стаховському (118-й в рейтингу ATP) протистояв тайванець Лу Яньсюнь (108-й).

Результат зустрічі було вирішено на третій партії. Сергій упустив свою подачу на рахунку 4:3 на користь суперника, але не дозволив тайванцю подати на матч, а потім зрівняв рахунок. Яньсюнь наступну свою подачу виграв і на рахунку 6:5 вів 40:0 на подачі Стаховського. Сергій три матчболи відіграв, а потім і ще один.

Тай-брейк розвивався не менш драматично. Українець повів 4:2, але потім програв чотири розіграші поспіль. П'ятий матчбол на своїй подачі Стаховський відіграв, а потім взяв подачу суперника. Яньсюнь виграв наступне очко і мав сьомий матчбол, але три наступні очки залишилися за Сергієм.

Підсумковий рахунок 4:6, 6:3, 7:6 (7) на користь українця.

Перемога в Сеулі дозволить Стаховському з нового тижня повернутися в топ-100 рейтингу АТР і забезпечить потрапляння в основну сітку Вімблдона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram