>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джокович уперше в кар'єрі виграв "Ролан Гаррос"

Енді Маррей поступився в чотирьох партіях.

Джокович уперше в кар'єрі виграв "Ролан Гаррос"
Фото: EPA/UPG

Перша ракетка світу Новак Джокович уперше в кар'єрі виграв Відкритий чемпіонат Франції з тенісу ("Ролан Гаррос"), довівши загальну кількість перемог на турнірах Великого шолома до 12.

У фіналі йому протистояв британець Енді Маррей (другий у світі), для якого вихід у фінал цього турніру став першим.

Маррей зумів узяти перший сет - 6:3, але далі боротьби на корті не було - Джокович легко взяв наступні три партії - 6:1, 6:2, 6:4.

Перемога на турнірі принесла сербу 2 млн євро призових, а британцеві - 1 млн євро.

Джокович переміг у фіналі на ґрунтових кортах Парижа лише з четвертої спроби. У 2012 і 2014 році він поступався трофеєм Рафаелю Надалю, а у 2015 - Станісласу Ваврінці.

Варто зазначити, що в активі Джоковича цього року вже значиться одна перемога на турнірі Великого шолома - в січні Новак переміг на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. Тож після перемоги на "Ролан Гаррос" серб пройшов півдороги до календарного Великого шолома. Йому залишилося перемогти на "Вімблдоні" і US Open.

Додамо, що жіночий фінал відбувся вчора. Сенсаційну перемогу над першою ракеткою світу Сереною Вільямс здобула молода іспанка Гарбін Мугуруза (4-та у світі). Їй вдалося це зробити у двох сетах - 7:5, 6:4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram