>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер програв Раоничу в півфіналі Вімблдону

Роджер поступився в п'яти сетах, хоча і вів 2:1 по партіях.

Федерер програв Раоничу в півфіналі Вімблдону
Фото: EPA/UPG

Легенда тенісу Роджер Федерер не зміг вийти у фінал Вімблдону, програвши в п'яти сетах Мілошу Раоничу.

Швейцарець програв перший сет канадцеві, який володіє найсильнішою подачею, в другому зміг вирівняти гру і завдяки подвійній помилці Раонича святкувати перемогу на тай-брейку. У третій партії Федерер перехопив ініціативу і взяв сет завдяки брейку в сьомому геймі.

Четвертий сет став визначальним у поєдинку. Граючи краще Раонича, швейцарець не зміг реалізувати три брейк-пойнта. Мілош ж до 12-го гейму шансів узяти подачу Роджера не мав. Однак ведучи 40:0 за рахунку 5:6, Федерер примудрився програти чотири очки поспіль, а потім і сет.

Раонич добив суперника в четвертому геймі п'ятого сету. Роджер при рахунку 40:40 підвернув ногу. Брейк-пойнт він відіграв і навіть мав "більше", але наступні три очки програв. Канадець упевнено довів справу до перемоги.

Фото: EPA/UPG

Підсумковий рахунок 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 на користь Раонича.

Федерер - володар 17 титулів на турнірах Великого шолома. Останній із них він здобув у 2012 році на Вімблдоні. Шанси швейцарця виграти ще один титул суттєво зросли після вильоту першої ракетки світу Новака Джоковича в 1/16 Вімблдону-2016. 8 серпня Федереру виповниться 35 років.

25-річний Раонич уперше в кар'єрі вийшов у фінал турніру Великого шолома. Його суперником стане або господар кортів Енді Маррей, або чех Томаш Бердих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram