>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український тенісист Марченко вийшов у 1/8 US Open

Ілля стане першою ракеткою України

Український тенісист Марченко вийшов у 1/8 US Open
Илья Марченко
Фото: EPA/UPG

Укранець Ілля Марченко вперше в кар'єрі виграв три матчі поспіль на турнірі Великого шолома.

У першому колі Відкритого чемпіонату США з тенісу він здолав хорвата Івана Додіга - 6:3, 6:4, 6:7(4), 7:5, у другому впевнено впорався з боснійцем Даміром Джумхуром 6:2, 6:4, 6:3. Наступним суперником Іллі став австралієць Нік Кіргіос. Марченко програв перший сет (4:6), але виграв другий (6:4) і третій (6:1). Кіргіос відмовився від продовження боротьби через травму.

У 1/8 фіналу Марченко битиметься зі швейцарцем Стеном Вавринкою.

Ілля залишився єдиним представником турніру у чоловічій сітці після вильоту в першому колі Олександра Долгополова (відмова при рахунку 5:6 у першому сеті в поєдинку з іспанцем Давидом Фереро) і Сергія Стаховського у другому. Стаховський зумів пройти португальця Гаштао Еліаша (6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 7:6(4)), але протиставити щось Марину Чилічу не зміг (1:6, 2:6, 3:6).

Успішна гра на цьому тижні дозволить Іллі з понеділка стати першою ракеткою України.

У жіночій частині турніру успіхи українок вагоміші. Перше коло не змогла пройти лише Катерина Козлова, яка програла американці Вінус Вільямс. Еліна Світолина і Катерина Бондаренко виграли по два матчі і завершили боротьбу на стадії 1/16 фіналу, а ось Леся Цуренко пройшла в 1/8, сенсаційно обігравши 12-у сіяну словачку Домініку Цибулкову. За вихід до чвертьфіналу Цуренко побореться з торішньої фіналісткою турніру італійкою Робертою Вінчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram