>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шараповій зменшили термін дискваліфікації

Російська тенісистка зможе взяти участь у "Ролан Гаррос".

Шараповій зменшили термін дискваліфікації
Фото: http://ua.championat.com

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) скоротив дискваліфікацію російської тенісистки Марії Шарапової з двох років до року і трьох місяців.

Про це повідомляють на офіційному сайті CAS.

Шарапова зможе виступати на турнірах Жіночої тенісної асоціації (WTA) з 26 квітня 2017 року.

Скорочення терміну дискваліфікації дозволить 29-річній росіянці взяти участь у Відкритому чемпіонаті Франції, який за традицією стартує в Парижі наприкінці травня.

У червні Шарапову дискваліфікувала Міжнародна тенісна федерація на два роки за вживання допінгу. Термін дискваліфікації почали відраховувати з 26 січня 2016 року.

На початку березня росіянка на спеціально скликаній прес-конференції повідомила, що в її допінг-пробі, яку взяли під час Відкритого чемпіонату Австралії в січні, було виявлено мельдоній. З 1 січня 2016 року цей препарат зараховано до заборонених за рішенням Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA). Шарапова заявила, що не знала про заборону препарату, який майже десять років приймала за порадою сімейного лікаря.

Після винесення рішення про дискваліфікацію Шарапова подала апеляцію в Спортивній арбітражний суд (CAS), вимагаючи скоротити термін покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram